17 januari 2022

Administratiekantoor Haarlemenmeer

Administratie advies

Een eigen hottub kopen

Geen zin om naar de sauna te gaan voor een hot tub? Dan kan je er ook een zelf kopen! Een hottub is perfect om je stress te verminderen en te ontspannen. Ook helpt het met je bloeddruk, pijn en is het goed voor de huid. Het is dan natuurlijk ook geweldig om zo’n hottub dichtbij je te hebben. Natuurlijk zijn er een aantal dingen naast de prijs waar je op moet letten als je er een gaat aanschaffen. Een houtgestookte hottub is namelijk niet zomaar een goede hottub. Er zijn namelijk veel verschillende houtgestookte hottubs. De samenstelling van een hottub moet goed zijn, zoals de juiste materialen en correcte assemblage. Daarnaast moeten de kachel, accessoires en waterinhoud ook goed zijn. Of het nou een aluminium hottub, een kunststof hottub, of een houten hottub. Ze allemaal mooi, maar het kwaliteitsverschil ga je pas echt merken op het moment van gebruik.

Maat

Elke hottub heeft een andere indeling. De ene hottub heeft schuinere wanden, waardoor je meer ruimte nodig hebt voor beenruimte. De hottub uittesten in de showroom is niet te vergelijken met de ervaring in het water. Zithoudingen die schuiner zijn dan 6 cm zorgen ervoor dat je gaat zweven in de hottub. Dat kan vervelend zijn als je probeert de ontspannen.Andere hottubs hebben verhoogde zittingen die dienen als trap om in de hottub te komen. Dit scheelt ook ruimte. Het is dus belangrijk om niet alleen naar de maat van de hottub te kijken, maar ook het interieur.

Verwarming

Er zijn verschillende kachels die bij de hottubs kunnen worden geplaatst. Een hottub met een zware kachel is wel duurder, maar je verbruikt daardoor minder stookhout. Haardhout kost ook geld, dus de uitgave verdient zich wel terug. De materialen zijn erg belangrijk. Een goede schoorsteenpijp blijft bijvoorbeeld mooi, heeft een lange levensduur en levert een bijdrage aan het rendement van de hottubkachel.Verder kan je kiezen tussen een interne of een externe kachel indien je hottub niet van kunststof is.