17 januari 2022

Administratiekantoor Haarlemenmeer

Administratie advies

Fast Consumer goods op Instagram

Iedereen heeft belang bij zijn of haar basisbehoeften. Of het nou gaat om voeding, wasmiddelen, toiletartikelen, iedereen heeft het nodig. Fast consumer goods zijn bedrijven die deze consumentengoederen op de markt brengen. Hierbij is het zo de prijs voor iedereen toegangbaar moet zijn en dat de producten bij veel winkels te koop zijn. Hoe zorg je er nou voor dat mensen hier weet van krijgen wat ze moeten kopen en wat voor effecte deze behoefte heeft? Een van de manieren hiervoor kan gaan via social media. Er zijn verschillende platformen waar dit kan, maar op Instagram kan dit het best!

Waarom Instagram?

Instagram is een onderdeel van de social media platformen. De afgelopen jaren heeft het zich flink ontwikkeld en staat nu hoog aangeschreven als platform. Mensen kunnen een foto of video delen met anderen, vervolgens liken en deze kan uiteindelijk weer gedeeld worden met anderen. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden, de perfecte gedachte voor Instagram. Het dient in dit geval als een hulpdienst. Een hulpdienst als oplossing. Wanneer er bepaalde producten worden geplaatst met desbetreffende informatie, gaat dit meer vragen ophalen bij de consument. Ze raken hierdoor geïnteresseerd en gaan hierop verder lezen. Dit kan ertoe leiden dat ze het product kunnen kopen, door een simpele foto + uitleg. Ook kan het dienen als ondersteuning voor andere producten. Mensen kijken immers verder dan maar 1 product.

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als online chatservice voor de bedrijven. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!