17 januari 2022

Administratiekantoor Haarlemenmeer

Administratie advies

facturatieoffice

Ga weer schrijven in plaats van typen

Wanneer je vroeger naar groep 3 ging kreeg je een vulpen en leerde je echt schrijven. De basisscholen hanteren deze regel anno 2021 niet meer. Kinderen moeten zelf een pen meenemen en wordt er steeds vaker met een balpen geschreven. Je ziet ook steeds meer dan het schrijven wordt ingeruild voor typewerk. Volgens hoogleraren hebben kinderen er baat bij met het schrijven van een vulpen. Maar wat zijn de voordelen van een vulpen. 

Het geschreven woord wordt steeds meer vergeten door de moderne technologie. Een vulpen kopen online wordt steeds minder gedaan.Op scholen wordt er steeds meer gewerkt met tablets om de opdrachten uit te voeren. Vroeger keken we nog wel eens lekkerbekkend toen we een parker 5th kopen voor de kinderen van nu is dat niet meer vanzelfsprekend.

Oefenen

Met de hand schrijven vraagt om veel oefening. Het schrijfwerk van mensen verslechterd steeds meer doordat ze steeds minder schrijven. Handgeschreven opdrachten vraagt om cognitieve verbinden wat je met typewerk niet kan nabootsen. Door te schrijven leren kinderen zich beter te concentreren, wordt de stof beter onthouden als ze deze opschrijven en boeken daardoor vooruitgang op fijne- en grof motorisch vlak. 

Vulpen blijft het meest geliefde pen ter wereld

De vulpen kent een zeer rijke geschiedenis. Door de jaren heen is deze continue verbeterd. Het is niet alleen een krachtige pen maar voelt ook als een verlengstuk van je hand. Een hele fijne vulpen is de mont blanc pen. Wanneer je kiest om deze aan te schaffen koop er dan ook meteen een mont blanc pen vulling bij. Er is een enorm breed assortiment van vulpennen te koop. Je kan ze zowel online als in bijna iedere boekhandel kopen. Zelf in deze moderne tijd van digitalisering blij de vulpen zijn verleiding uitoefenen op mensen.

Wanneer je een goed merk vulpen of ballpoint koopt zoals de waterman ballpoint dan die een leven lang mee gaan. Omdat ze vaak wat duurder in de aanschaf zijn bewaar je deze ook zorgvuldig. 

Heerlijk multitasken