17 januari 2022

Administratiekantoor Haarlemenmeer

Administratie advies

Hoog laag bed

Bekijk het hoog laag bed online. Op de site staat een korte animatie waar je kunt zien dat het elektrisch bedienbare hoog laag bed meer kan. Je kunt er een comfortabele zithouding in nemen, en het hoog laag bed is deelbaar zodat je onder het bed makkelijk kan schoonmaken. Dankzij de animatie weet je in 40 seconden tijd wat de mogelijkheden zijn, waardoor je als oudere lang zelfstandig kan blijven wonen. Het is een gegeven dat een bed verschonen en onder het bed stofzuigen en dweilen een belasting is voor de onderrug en heupen, maar bij een hoog laag bed voor senioren niet.

Mooi en functioneel tegelijk

Het hoog laag bed is een hele ontwikkeling geweest. Bij een zorgbed denken de meesten aan zo’n ziekenhuisbed met stangen aan de zijkant. Naast dat het geen mooie bedden zijn is het geen hulpmiddel om als oudere zelfstandig te kunnen blijven. Desalniettemin zijn er ideeën van het ziekenhuisbed overgebracht naar het bed. Het beste voorbeeld hierin is de mogelijkheid om in het bed te zitten, maar er zijn meer bedden waarbij dat mogelijk is. Maar niet ieder bed waarin je kunt zitten is eenvoudig te verschonen, en de stofvlokken onder het bed wegzuigen is bij menig bed een zware belasting voor rug en heupen.

Ook de thuiszorg heeft er voordeel bij

In beginsel is het hoog laag bed dat hulpmiddel om als oudere zelfstandig te blijven. Maar mocht er een moment komen dat thuiszorg noodzaak is, dan heeft de hulpverlening veel gemak van het bed. Ook voor de thuiszorg is het makkelijk bij het bed verschonen, en schoonmaken onder het bed. Het bed zelf heeft de kwaliteit wat nagenoeg ieder bed heeft. Een bed wordt intensief gebruikt, dagelijks brengt een mens vele uren in het bed door, en toch gaat een bed meer dan tien jaar mee. Bekijk het bed op de website en vergeet niet de animatie te activeren. Je ziet dan het gemak.