17 januari 2022

Administratiekantoor Haarlemenmeer

Administratie advies

Lenen geld is vrijwel direct beschikbaar

Wil je met lenen geld direct op jouw rekening hebben staan of toegang hebben tot een geldbedrag voor een grotere aankoop? Dan kan het verstandig zijn om naar de verschillende leningsvormen te kijken. Er zijn verschillende leningen aan te gaan met een kredietmaatschappij. Daarbij moet je ook kijken naar de maatschappijen waar je jouw aanvraag gaat doen. Een van de maatschappijen die daarbij niet over het hoofd gezien moet worden is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Door een aantal stappen te volgen kun je zelf ook een aanvraag indienen van een lening. Lees daarom snel verder en ga aan de slag. 

Lenen geld berekenen 

Het lenen geld begint door te bepalen hoeveel je nodig hebt voor een bepaalde aankoop. De hoogte van het bedrag kan namelijk aanzienlijk verschillen per doeleind. Bij verschillende kredietmaatschappijen is er een minimumbedrag beschikbaar, maar kun je de hoogte vaak wel zelf bepalen. Je kunt op voorhand een berekening maken via de website van een kredietmaatschappij om te zien of het gewenste bedrag mogelijk is op basis van jouw inkomsten en vaste lasten. Zo zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt tijdens het terugbetalen van de lening. 

De aanvraag goed doorlopen 

Je gaat dan door naar de aanvraag zelf. Het lenen geld moet namelijk volledig aangevraagd worden. Hiervoor moet je eerst een aantal persoonsgegevens invullen. Jouw naam, adres, geboortedatum en een aantal andere gegevens zijn nodig. Ook zijn er vragen omtrent jouw inkomsten en uitgaven. Zorg ervoor dat je alles naar waarheid invult. De kredietmaatschappij zal namelijk ook een aantal documenten vragen die dit kunnen bevestigen. Zorg ervoor dat je deze documenten zo snel mogelijk doorstuurt, zodat je ook sneller de uitslag krijgt van de aanvraag en weet of je de lening in handen kunt krijgen. 

Een positieve of negatieve uitslag 

Het zou kunnen zijn dat de kredietmaatschappij jou het aangevraagde bedrag niet wilt geven, maar wel een voorstel doet voor een lager bedrag. Hierdoor heb je toch een lening in handen, maar moet je nog ergens een deel vandaan halen voor jouw doeleind. Ook kan de maatschappij aangeven dat het niet verantwoord is om het lenen geld door te zetten. In dit geval zul je geen geld ontvangen en krijg je een uitleg waarom de kredietverstrekker hiervoor gekozen heeft. Als de aanvraag wel goedgekeurd was, krijg je het geld overgemaakt en begint jouw betaalperiode bij de verstrekker. 

De betalingstermijn gaat direct in 

Het lenen geld kan jou vanaf het eerste moment meer financiële ruimte geven. Wel moet je er rekening mee houden dat je het geleende bedrag inclusief rente terug moet betalen. Dit gebeurt aan de hand van een maandelijks bedrag. Bij een persoonlijke lening zal dit bedrag gedurende de looptijd vast staan. Bij een doorlopend krediet wordt er ieder half jaar een rente berekend. Hier dien je dus wel op te letten bij het overmaken van het geld. Zolang je je aan de betaaltermijn houdt, is het alleen maar genieten van de voordelen.